Gradu Grubišnom Polju odobren projekt vrijedan 11,5 milijuna kuna

 

Projekt izgradnje Proizvodno poduzetničkog inkubatora bit će sufinanciran novcem EFRR-a u udjelu od čak 99,33 posto !

objavljeno 24.08.2017.

Odlične vijesti stižu iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta: odobren je projekt izgradnje Proizvodno poduzetničkoga inkubatora vrijednog nešto više od 11,5 milijuna kuna !

Naime, Grad Grubišno Polje je tomu ministarstvu kandidirao projekt Proizvodno poduzetničkog inkubatora. Projekt je udovoljio zahtjevima postavljenima u 1. fazi postupka dodjele bespovratna novca. Prijava je uspješno prošla i drugu fazu koja je obuhvaćala provjeru prihvatljivosti prijavitelja, aktivnosti i troškova, te ocjenjivanje kvalitete, a kao posljednji korak u toj proceduri donijeta je i Gradu dostavljena Odluka o financiranju, koja je je temelj provedbe projekta.

Sukladno prijavi i toj odluci Grad Grubišno Polje će na vlastitoj parceli od 7100 četvornih metara kod Komunalca izgraditi proizvodnu halu za poduzetnike, koju će iznajmljivati prema potrebi: bilo da je riječ o proizvodnoj djelatnosti za male poduzetnike ili obrtnike, ili agropoduzetničkom parku u kojemu bi se obavljala prerada proizvoda.

Projekt inkubatora vrijedan 11 547 436,65 kuna bit će financiran s 99,33 posto udjela iz Programa razvoja poslovne infrastrukture Europskoga fonda za regionalni razvoj (EFRR) , a Grad će uložiti 77 368,01 kuna.

Inkubator je koncipiran kao jedna cjelina neto površine 1080 četvornih metara na kojoj će biti smješteno 13 multifuncionalnih prostora: osam proizvodnih hala za poduzetnike početnike, svaka veličine 112 četvornih metara, konferencijska dvorana, uredi, te laboratorij za ispitivanje analize tla i kvalitete poljoprivrednih proizvoda s pratećim sadržajima.

Nositelj projekta je Grad Grubišno Polje, a partner Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije, dok su suradnici Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, te Lokalna akcijska grupa Bilogora-Papuk. Projektno tehničku dokumentaciju izradila je tvrtka B-projekt iz Trojstvenoga Markovca koja je stajala 148 000 kuna, što je izdvojeno iz gradskoga proračuna.

Uz izgradnju, opremanje ureda i laboratorija predviđeno je zaposliti do pet osoba koje će obavljati aktivnosti u inkubatoru.

Sada preostaje potpisivanje ugovora, provođenje javne nabave, te radovi početkom veljače 2018. godine. Projekt uz financiranje Europskoga fonda za regionalni razvoj traje dvije godine, a nakon toga će biti nastavljen uz sufinanciranje Grada Grubišnoga Polja.(RGP