Održana završna konferencija projekta

 

 

U sklopu završne konferencije projekta “Proizvodno poduzetnički inkubator Grubišno Polje”, koja se održala 18. prosinca 2019., Ministar gospodarstva poduzetništva i obrta, g. Darko Horvat, te gradonačelnik Grada Grubišnog Polja, g. Zlatko Mađeruh, simboličnim rezanjem vrpce službeno su otvorili poduzetničko potpornu infrastrukturu Proizvodno poduzetnički inkubator. Na završnoj konferenciji sudjelovao je i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja, g. Velimir Žunac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata, g. Tomislav Petric te saborski zastupnici g. Miro Totgergeli i g. Vladimir Bilek.

Tim činom, službeno je otvoren i „Javni poziv za zakup poslovnih prostora“ koji omogućuje tvrtkama, ali i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te zadrugama, zakup poslovnih prostora koji će služiti za prerađivačke djelatnosti. Grad Grubišno Polje, osigurava subvenciju najma poslovni prostora u iznosu od 100% u prve tri godine, nakon čega se postotak sufinanciranja smanjuje na 90%, odnosno 80% u petoj godini zakupa.

Završnom konferencijom priveo se kraju projekt vrijednosti 11,5 milijuna kuna, koji će imati značajan učinak na poduzetništvo u gradu Grubišnom Polju te koji je osigurao preduvjete za rad Razvojne agencije AGRO koja upravlja objektom Proizvodno poduzetničkog inkubatora.