Počela provedba projekta Proizvodno poduzetničkog inkubatora

 

Riječ je o 11,5 milijuna kuna vrijednom projektu koji Grad Grubišno Polje provodi uz financiranje Europskoga fonda za regionalni razvoj

 

Objavljeno: 15.06.2018

Prvim potezima zemljanih radova u Ulici Ivana Nepomuka Jemeršića počela je izgradnja Proizvodno poduzetničkoga inkubatora, projekta koji Grad Grubišno Polje provodi uz financiranje Europskoga fonda za regionalni razvoj.

Boris Kasavica iz đurđevačke tvrtke Bistra, kojoj su povjereni radovi, kaže da su u tijeku iskopi manipulativnih površina oko objekta, kako bi kasnije mogli prolaziti kamioni s materijalom. Nadalje iskapat će se manipulativna površina kako bi se osigurao pristup mjestu na kojemu bi trebali biti postavljeni temelji i izgrađen objekt inkubatora.

Naime, u okviru objekta će biti hala za iznajmljivanje zainteresiranim obrtnicima i poduzetnicima. Poduzetničko proizvodni inkubator je koncipiran kao cjelina neto površine 1080 četvornih metara s 13 multifunkcionalnih prostora: osam proizvodnih hala za poduzetnike početnike, svaka veličine 112 četvornih metara, konferencijskom dvoranom, uredima, te laboratorijem za ispitivanje analize tla i kvalitete poljoprivrednih proizvoda s pratećim sadržajima.

Uz izgradnju, opremanje ureda i laboratorija predviđeno je zapošljavanje do pet osoba koje će obavljati aktivnosti u inkubatoru. Ukupni iznos projekta je 11 547 464  kuna. Izvođač i nadzornik radova izabrani su putem javne nabave i potvrđeni na gradskome vijeću. Građevinski radovi stajat će  8 604 145,71 kuna, a posao nadzora 119 375 kuna s PDV-om.(RGP)