Potpisani ugovori za izvođenje radova i nadzora gradnje Proizvodno poduzetničkog inkubatora

 

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh ugovore je potpisao s čelnicima tvrtki Bistra i B-projekt

 

Objavljeno: 15.05.2018

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh potpisao je ugovore s izvođačem radova na proizvodno Poduzetničkom inkubatoru i tvrtkom za nadzor radova. Uime izvođača radova, đurđevačke Bistre, ugovor je potpisao direktor Krešimir Habijanec.–Nama kao izvođaču radova je drago što smo na javnom natječaju uspjeli dobiti ovaj posao za koji se nadam da ćemo završiti u ugovorenom roku, prema ugovoru koji je definiran i koji ćemo danas potpisati. A što se tiče samog Grada Grubišnog Polja, ja se nadam da taj projekt ima veliko značenje i za stanovnike grada i za razvoj gospodarstva samog Grubišnog Polja-rekao je K. Habijanec.

A, uime B- projekta iz Trojstvenog Markovca direktor tvrtke i nadzorni inženjer Igor Barberić je rekao:–Drago će nam biti nadzirati tako velik projekt i objekt tolike važnosti za grad i županiju. Prilagodit ćemo se dinamičkom planu izvođača radova i gledati da svi zajedno radove izvedemo u roku i što bolje kvalitete prema normama, zakonima, građevinskoj dozvoli i svemu ostalom što treba biti-kaže I. Barberić.

Podsjećamo,  u okviru projekta Grad će u Ulici Ivana Nepomuka Jemeršića izgraditi proizvodnu halu za poduzetnike, koju će iznajmljivati zainteresiranim obrtnicima i poduzetnicima. Poduzetničko proizvodni inkubator je koncipiran kao cjelina neto površine 1080 četvornih metara s 13 multifunkcionalnih prostora: osam proizvodnih hala za poduzetnike početnike, svaka veličine 112 četvornih metara, konferencijskom dvoranom, uredima, te laboratorijem za ispitivanje analize tla i kvalitete poljoprivrednih proizvoda s pratećim sadržajima. Uz izgradnju, opremanje ureda i laboratorija predviđeno je zapošljavanje do pet osoba koje će obavljati aktivnosti u inkubatoru. Ukupni iznos projekta je 11 547463,65  kuna, a iznos osiguranih bespovratnih sredstava za ovaj projekt je 99,33 posto. Izvođač i nadzornik radova izabrani su putem javne nabave i potvrđeni na gradskome vijeću. Građevinski radovi stajat će  8 604 145,71 kuna, a posao nadzora 119 375 kuna s PDV-om.

Inače, tvrtka Bistra renomirana je građevinska tvrtka s velikim iskustvom i na grubišnopoljskom području.–Na području Grada Grubišnoga Polja već smo gradili pročistač otpadnih voda i u tijeku je izvođenje radova na revitalizaciji vodovoda Veliki Zdenci– Grubišno Polje-rekao je Habijanec.

Uz Grad, koji je nositelj programa, partner je Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije, a suradnici Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, te LAG Bilogora-Papuk. Radovi će početi krajem svibnja ili početkom lipnja, a trajat će godinu dana.(RGP)